Nya ägare i Eterni Gruppen

Koncernchef i Eterni Gruppen Rune Myrseth, meddelar idag en ändring i företagets ägarstruktur. Axcel har köpt ägarandelarna från Hercules, och önskar knyta Eterni samman med det danska bemanningsföretaget Moment, och genom detta skapa en ledande nordisk leverantör av flexibla bemanningslösningar.

Tillsammans med Moment, ett redan befintligt företag i Axcels portfölj, kommer den nya företagsgruppen bli en nordisk leverantör av flexibla bemanningslösningar. Gruppen kommer att ha verksamhet över hela Danmark, Sverige och Norge, en samlad omsättning på över 2 miljarder norska kronor och kommer att ta en ledande position för fortsatt konsolidering i en fragmenterad och starkt växande nordisk marknad för flexibla bemanningslösningar.

“Vi är glada att gå ihop med Axcel och Moment samt glada över att vi funnit en partner som har en hög kunskap om vår bransch och delar våra värderingar. Kombinationen gör det möjligt för oss att utveckla och utöka vårt erbjudande, samtidigt som de ger oss de bästa förutsättningarna för fortsatt tillväxt samt värde för våra kunder, säger Patrick Hansson, VD på Eterni i Sverige.

patrick

Kombinationen av företagen möjliggör starka synergier bland annat i form av att dela best practise, att ytterligare stärka vår förmåga att serva våra kunder samtidigt som den lokala närvaron i länderna bibehålls. Inga förändringar kommer att genomföras i Eterni eller Moments ledning eller organisation.

“Jag ser fram emot att önska Rune, Patrick och resterande team välkommen till gruppen. Moment och Eterni har liknande kulturer och delar ett stort fokus på kundlojalitet och medarbetarnöjdhet. Kombinationen kommer att stärka vår förmåga att investera och påskynda vår tillväxt ytterligare, både organiskt och genom förvärv“, säger Morten T. Højberg, VD för Moment.

Eterni köps från Hercules, grundaren och ledningen. Grundaren och ledningen kommer att återinvestera och förbli ägare tillsammans med Axcel och Moments ledning. Parterna är överens om att inte lämna ut något försäljningspris i samband med transaktionen, vilken är föremål för normala myndighetsgodkännanden.

Om Eterni
Eterni Group grundades av Rune Myrseth i Bergen, Norge 2011, i syfte att skapa möjligheter i en trygg miljö för kunder och anställda. Idag är Eterni ett av Norges största och snabbast växande rekryterings- och bemanningsföretag. Eterni i Sverige etablerades under 2019 av Patrick Hansson i Linköping och är idag ett av de snabbast växande Bemannings-, Rekryterings- och Omställningsföretagen. Eterni erbjuder bemannings- och rekryteringslösningar inom ett antal olika områden. Eterni är specialiserat på bemanning inom kontor/administration/HR, ekonomi/finans/försäkring, sälj/marknad, industri/tillverkning/produktion, lager/logistik/e-handel, teknik/IT, utbildning, och bygg/elektronik. Eterni i Sverige är medlemmar i branschorganisationen Kompetensföretagen.

Genom dotterbolagen Pedagogisk VikarSentral (PVS), Elektro Personnel, Eterni Norge, Eterni Sverige och Snaptemp har Eterni-koncernen cirka 3 000 anställda varje dag i arbete och cirka 100 anställda internt fördelade på kontoren i Norge och Sverige. Föregående års omsättning uppgick till cirka 1 miljard norska kronor.

Om Moment
Moment grundades 1997 av Morten T. Højberg och Thomas Gleerup, vilka är VD och vice VD för Moment Group. Moment gör det enkelt och säkert att erbjuda flexibel arbetskraft i Norden. Målet är att bli den ledande aktören av flexibel arbetskraft i Norden. Moment Group har 15 kontor i Danmark och har ca 4 000 anställda dagligen inom följande områden: kontor/administration, lager/logistik och bygg/konstruktion. 2020 omsatte Moment Group cirka 1 miljard danska kronor. Moment är medlem i Vikarbyråernas Branschförening som arbetar med att säkerställa ordnade förutsättningar för flexibel arbetskraft i Danmark.

Om Axcel
Axcel som är ett nordiskt private equity-företag, grundades 1994 som fokuserar på medelstora företag. De har en bred bas av både nordiska och internationella investerare. Axcel har sex fonder med ett totalt kapital på drygt 2,6 miljarder euro. Dessa fonder har gjort 60 plattformsinvesteringar, med mer än 100 ytterligare investeringar och 43 aktier. Axcel äger för närvarande 17 företag. Axcel Management A / S har tillstånd från den danska finansinspektionen att fungera som ett förvaltningsbolag. Axcel är därför föremål för tillsyn och inspektion av FSA med avseende på fonderna Axcel IV, Axcel V och Axcel VI.

Mer information:

Kontaktperson i Eterni Group:
Rune Myrseth | CEO Eterni Group | +47 489 98 061 | rune@eterni.no

Kontaktperson i Eterni Sverige:
Patrick Hansson | CEO Eterni Sverige | +46 738 61 72 00 | patrick.hansson@eterni.se