Eterni hjälpte Anette till drömjobbet!

Anette Aspequist, 51 år, avslutade sitt jobb inom kundtjänst med en djup känsla av besvikelse efter en lång period av sjukskrivningar. Vägen tillbaka till arbetslivet kändes lång och självförtroendet var lågt. Hon fick stöd av Eterni och nu lever hon sin dröm med ett jobb hemifrån!

“Jag var helt inställd på att det enda jag möjligtvis skulle kunna klara var att ha ett litet hunddagis, säger hon.”

Läs mer om hur Eterni stöttar dig i Rusta och matcha 

Anette har alltid varit en djurälskande person, som sedan många år tillbaka bor på landet tillsammans med sin familj, sina hästar och hundar. På fritiden tar hon gärna långa skogspromenader, umgås med vänner och spenderar många timmar i stallet.

Under fyra års tid gick Anette hemma utan sysselsättning. Efter en tid av insatser såsom en arbetsförmågeutredning, en utbildning inom att starta eget företag och en påbörjad  utbildning om hunddagisverksamhet som aldrig verkade vilja fullföljas började kroppsliga besvär successivt att smyga sig på och hon märkte att hon hade allt svårare att komma vidare.

Förtroende för Eterni
Det var då Arbetsförmedlingen erbjöd Anette tjänsten “Rusta och matcha”, en tjänst som ger stöd till personer för att hitta och komma ut i rätt utbildning eller jobb. Valet av leverantör föll på Eterni Sweden.

“Jag ringde och mailade runt lite när jag skulle välja min leverantör och Eterni var den som kändes mest seriös och svarade mig snabbt. Jag kände ett förtroende direkt i vårt första samtal.”

Anette har haft stöd av Eternis handledare Maria Edner och beskriver sin tid på Eterni som mycket värdefull.

“Jag tyckte om upplägget. Täta kontakter, coaching sessioner och uppföljningar. Däremellan fanns alltid en tillgänglighet där min handledare var redo att stötta och peppa mig.”

På Eterni finns erfarna coacher och handledare som stöttar och hjälper deltagarna att lyckas. Anette berättar att det är tillgängligheten, engagemanget och den genuina omtanken från hennes handledare som har vänt hennes negativa tankar om sig själv.

“Jag har fått ett bättre självförtroende och därav även vågat söka fler jobb utanför min comfort zone. Maria är oerhört kompetent, som en livscoach och mentor i det mesta, faktiskt.”

Anpassat stöd av Eterni
På Eterni ges stöd helt efter vad deltagarna har för behov. Det kan handla om allt ifrån att kartlägga möjligheter till att hjälpas åt med ansökningshandlingar, delta i gruppaktiviteter eller sätta personer i kontakt med arbetsgivare eller utbildningsanordnare. 

“Det mest grundläggande som jag har velat hjälpa Anette med var att skapa en lugn, stödjande och uppmuntrande situation kring hennes arbetssökande, berättar Maria.”

Det är skillnad mot insatserna jag varit i tidigare, här hos Eterni hittade jag verkligen mitt självförtroende igen! – Anette Aspequist

Anette fick bland annat hjälp att se flera möjliga yrkesvägar, till stor del tack vare Eternis gedigna erfarenhet av att förstå yrkesroller och bedöma arbetssökandes kompetens. Med stöd av sin handledare sökte Anette jobb och utbildningar inom flera parallella spår.

“Ansökningshandlingar anpassades, kontakter togs med arbetsgivare och utbildningsanordnare. Vi arbetade tillsammans med flera olika möjligheter, berättar Maria.”

Tack vare samtal som hjälpt upp motivation och självförtroende, gett nya kunskaper och inspiration har Anette nu till sist fått en anställning på Webhelp där hon får jobba hemifrån som Resekonsult för företaget Egencia.

“Den dagen jag fick ringa Maria och berätta att jag trots allt fått ett jobb inom en bransch som lät jättespännande med bra lön och bra förmåner, var superhärlig! Jag kommer att minnas den för alltid.”

Anette vill tipsa andra om att välja Eterni Sweden som leverantör av tjänsten Rusta och Matcha.

“Lyssna på Maria och de andra på Eterni. De vet vad de gör. Säger de att du kan, så kan du. Jag har precis haft en härlig vecka i Stockholm med mina nya kollegor där vi har fått utbildning, umgåtts och haft jättekul. Det hade aldrig hänt om jag inte lyssnat på Maria!”

Anette lever sin dröm

Idag jobbar Anette hemifrån på kvällarna och har möjlighet att spendera sin lediga tid och sina raster på jobbet tillsammans med sin familj, hästar och hundar. Utöver sitt arbete har hon även fått motivation till att avsluta sin påbörjade utbildning inom hunddagis, och drömmen om att starta eget i framtiden lever kvar.

“Jag är stolt över mig själv att jag klarade att gå färdigt utbildningen. Någon gång i framtiden kommer jag definitivt ha ett hunddagis här hemma, men nu vill jag fortsätta utvecklas inom mitt nya jobb, jag trivs bra med det!”

Rusta och matcha i korthet

  • Du som är arbetssökande kan ha rätt att delta i Rusta och matcha.
  • Börja med att ta kontakt med Arbetsförmedlingen, de prövar och beslutar om just du får delta i Rusta och matcha.
  • Om du väljer Eterni som din leverantör av Rusta och matcha så stöttar vi dig på vägen mot ett arbete eller en utbildning. Du får hjälp med det just du behöver, alltifrån val av inriktning till kontakt med arbetsgivare eller utbildningsanordnare.